Van Turu
2 Gün 1 Gece
Gevaş | Akdamar Adası | Tekne Turu | Tatvan | Ahlat Selçuklu Mezarlığı | Tuşba Muradiye Şelalesi | Ağrı Doğubeyazıt | İshak Paşa Sarayı
Tur Hakkında
Bu eşsiz tur ile Trabzon’dan başlayarak doğunun mistik atmosferine doğru unutulmaz bir yolculuğa çıkıyoruz. Van Gölü'nün eşsiz manzarası eşliğinde, yöresel lezzetlerle bezenmiş Van kahvaltısı ile güne başlıyor, tarihi ve kültürel mirasları keşfe çıkıyoruz. Akdamar Adası’nda doğanın ve tarihin büyüsüne kapılırken, Van Gölü’nün serin sularında tekne turu ile eşsiz bir deneyim yaşıyoruz.
Selçuklu döneminden kalma Ahlat Mezarlığı ve kümbetlerini ziyaret ederek geçmişe yolculuk yapıyor, Urartu medeniyetinin izlerini Eski Van’da keşfediyoruz. Muradiye Şelalesi'nin huzur veren güzelliğini izledikten sonra, ihtişamlı mimarisiyle büyüleyen İshak Paşa Sarayı’nda tarihin izlerini sürüyoruz. Ağrı Dağı’nın heybetli siluetini fotoğraflayarak, unutulmaz anılarla Trabzon’a geri dönüyoruz.
Bu keyif dolu gezi, doğa ve tarihin iç içe geçtiği benzersiz bir keşif yolculuğu sunuyor!
Tur Programı
- 1.GÜN
Trabzon-Van
Akşam saat 22.30 Trabzon’da acentemiz önünden hareket ediyoruz, sabah erken saatlerde Van’a varış. - 2.GÜN
Gevaş-Akdamar Adası-Tekne Turu-Tatvan-Ahlat Selçuklu Mezarlığı-Tuşba
Sabah erken saatlerde Van Gölünde alacağımız Yöresel Van Kahvaltısı ile turumuza başlıyoruz. Gevaş ilçesindeki Halime Hatun Türbesi ve Selçuklu Mezarlığını gezdikten sonra Akdamar Adası'na keyifli bir Tekne yolcuğu yapıyoruz. Akdamar Kilisesinin çok önemli dış kabartmalarını Rehberimiz eşliğinde detaylı bir şekilde geziyoruz. Akdamar Kilisesi, Akdamar Adasında Fotoğraf Molosı ve Çay Keyfi… Van Gölü Güney Sahilleri boyunca Tatvan’a Hareket ediyoruz. Öğle yemeğini Tatvan Merkezde alıyoruz. Ahlât Selçuklu Mezarlığı ve Kümbetlerini geziyoruz. Ardından Urartu Medeniyetinin en önemli Kalelerinden Urartuların en önemli başkenti Eski Van (Tuşba)'ı geziyoruz. Pers, Urartu, Ermeni, Selçuklu ve Osmanlı Kültürünü görüyoruz. Arubani Art Gezisi (Van Kedi Evi, Urartu Gümüş Sanatı ve Ermeni Savat Gümüşü…) - 3.GÜN
Muradiye Şelalesi- Ağrı Doğubeyazıt- İshak Paşa Sarayı
Sabah Erken Kahvaltısı sonrası Tendürek Volkanik Dağları, Çaldıran Ovası ve Muradiye Şelalesini Geziyoruz. Güzergâhımız üzerinde Ağrı Dağı Manzarası Eşliğinde Doğubayazıt’ta hareket ediyoruz. Büyük Ağrı ve Küçük Ağrı Dağını Fotoğraflıyoruz. Öğle yemeği sonrası Doğu’nun En Özel Mimarilerinden Biri Olan İshak Paşa Sarayını Geziyoruz. Ardından Trabzon’a doğru yolculuğumuz başlıyoruz 23.30 gibi Trabzon’a varış. - !DİKKATNOT:Yukarıdaki Fiyatlar İki Kişilik Odalarda Kişi Başı Fiyatlarıdır, Çocuk İndirimleri İki Yetişkin Yanında Konaklamak Kaydı İle Geçerlidir. Rehber Program Sıralamasında Ve Güzergâhında Değişiklik Yapma Hakkına Sahiptir, Tur Başlangıç Ve Bitiş Noktası Trabzon Olmak Kaydı İle Güzergâh Değişikliği Hakkı Saklıdır.
Tur Yorumları (0)
Bu Tur İçin Henüz Yorum Yapılmadı. Hadi İlk Yorumu Sen Yap!
Fiyata Dahil Hizmetler
3 Gün Boyunca Ulaşım Konforlu Araç ile ulaşım
1 Gece Konaklama
1 Sabah Kahvaltısı
1 Akşam yemeği
Seyahat Sağlık Sigortası
Araç içi ikramlar
Rehberlik Hizmeti
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
İlk gün kahvaltı öğle yemekleri ve yemeklerde alınan içecekler
Müze ve öre yeri girişleri
Akdamar Adası Tekne Turu
Tüm özel harcamalar