• TRAZON, hareketli
  • 6 GECE 7 GÜN
  • Otobus
  • TRABZON,SÜRMENE,ÇAMLIHEMŞİN,FIRTINA VADİSİ, ZİL KALESİ, PALOVİT ŞELALESİ, ŞENYUVA KÖYÜ, AYDER YAYLASI MACAHEL YAYLASI ŞAVŞAT KARAGÖL HUSER YAYLASI SAL POKUT YAYLASI GİTO BADARA YAYLASI ARHAVİ ÇİFTE KEMER KÖPRÜ MENÇUNA ŞELALESİ SÜMELA MANASTIRI
  • 24480.00

TELEFON İLE REZERVASYON

Bizi arayın rezervasyonunuzu gerçekleştirelim.

0462 321 11 97

TARİH SEÇİN

YETİŞKİN SAYISINI SEÇİN

ÇOCUK SAYISINI SEÇİN (0-6 YAŞ)

ÇOCUK SAYISINI SEÇİN (7-12 YAŞ)

1. KİŞİ BİLGİLERİ

Ad *

Soyad *

Doğum Tarih *

Tc Kimlik Numara *

Cinsiyet *

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Ad *

Soyad *

E-Posta *

Telefon Numarası *

Adres *

FİYAT / REZERVASYON

Seçimlerinize göre fiyat otomatik olarak belirlenmektedir.

Genel Toplam 24480.00

 

TRABZON - RİZE- ARTVİN YAYLA TURU

(6 GECE 7 GÜN YARIM PANSİYON KONAKLAMA)

 

1.Gün TRABZON-SÜMELA MANASTIRI-ZİGANA-KARACA MAĞARASI HAMSİKÖY                                                           

Altındere Vadisi Milli Parkı’ndaki Sümela Manastırı’na hareket ediyoruz. Milli park alanından manastır seviyesine kadar minibüslerle çıkıp, kalan kısa patika yolu yürüyerek manastıra ulaşıyoruz. Manastır ziyareti ve vadi gezisi sonrası Zigana Dağı’na hareket ediyoruz. Öğle yemeğimizi tarihi İpek Yolu üzerindeki Hamsiköy’de yiyoruz. Zigana Dağı gezisi sonrası Gümüşhane’ye gidiyoruz. Karaca Mağarası ziyareti sonrası Torul’daki seyir terasına çıkıyoruz. Akşam saatlerinde Trabzon’a dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama OTELDE

2.Gün TRABZON, ÇEÇEVA, SAL & POKUT YAYLALARI

Sabah kahvaltımızdan sonra aracımızla Fırtına Vadisi’ne doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 1 saatlik sahil yolu yolculuğundan sonra Çayeli’ye varıyoruz ve yönümüzü yukarıya çevirip 20 dakikalık yolculukla Çeçeva Köyü’ne varıyoruz. Burası sosyal medyada ve reklamlarda bol bol gördüğünüz mükemmel peyzajı ile harika fotoğraflar yakalayacağınız çay bahçesinin olduğu yer. Bahçeyi gezip fotoğrafladıktan sonra Çayeli’de meşhur Lale Lokantası'nda öğle yemeklerimizi (kuru fasulye, kavurma ve sütlaç önerilir) alacağız. Sonrasında Fırtına Vadisi’ne doğru yolumuza devam ediyoruz.

40 dakikalık yolculuğun ardından Çinçiva Köyü’ne varacağız. Buradan hava durumu ve koşullara göre uygun araçla çıkacağımız Pokut ve Sal Yaylaları, 2000 metre yükseklikte, defalarca dergilere konu olmuş, instagramda en çok paylaşımı yapılan muhteşem güzellikte iki yayla. Tepe üstüne kurulu bu yaylalardaki tüm evler tamamen ahşap. Bakirliğini korumuş yaylalar vahşi bir ormanla çevrili. Manzara ise doyulmaz. Bir yandan deniz, bir yandan Kaçkar, bulut denizi ve bulutlardan başını çıkarmış dağ adacıkları. Etrafı balta girmemiş bir doğal yaşlı orman ile çevrili olan Pokut'a doyamayacaksınız. Pokut, bölgedeki en korunmuş yaylalardan biridir. Çarpık yapılaşmaya izin verilmez hatta elektrik kabloları bile yer altındadır. Önce yaylanın üzerindeki düzlüğe gidiyoruz. Buradan Kaçkar Dağları'nı görebilirsiniz. Sonrasında Pokut Yaylası'na orman içi rahat bir yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüş sırasında yaylayı yukarıdan da görebileceğiz.

Sal yaylası ise Pokut'a komşu bir yayla. Önündeki geniş çimenlik alan ve arkasında dizili yayla evleri farklı bir güzellik sunuyor. İki yayla arasında yapacağımız yarım saatlik düz orman içi yürüyüş güne ayrı bir güzellik katacak. Hele Sal'ın üstündeki bankta oturmak etrafı seyredip, temiz havayı ciğerlere çekmek anlatılmaz yaşanır denen şeylerden. Buraları seveceksiniz :) 

Yayla ziyaretlerinden sonra otelimize yerleşmek üzere vadiden aşağıya iniyoruz. Akşam yemeği otelde.

Konaklama Tipi: Dağ / Yayla Oteli

3. Gün: GİTO & BADARA YAYLALARI, HUSER YAYLASI GÜN BATIMI

Bugün bölgenin özgünlüğünü korumuş yaylalarından birine gidecek, zirvesine yürüyüş yapacak, Badara Mezrasını ziyaret edip ardından Huser Yaylası'nda güneşi batıracağız. 
Aracımızla otelden ayrıldıktan sonra yaklaşık 1 saatlik yolculukla 2050 metre yükseklikteki Gito Yaylası'na varıyoruz. Karadeniz’deki salıncak furyasının başladığı yer burası. Buradaki salıncak ilk olma özelliğinde. Fırtına Vadisi'ne hakim bir konumda olan yaylada; Pokut Yaylası, Çat Köyü, Badara Mezrası, Altıparmak Dağları ve hatta hava berraksa Gürcistan Dağları manzaramızı oluşturacak. Aracımızla yaylanın girişinde indikten sonra yaylanın en üstündeki eve kadar 20 dakikalık bir yürüyüş yapıyoruz. Daha sonra yaylanın üstünde göreceğiniz tepeye yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşü herkes rahatlıkla yapabilir. Yaklaşık yarım saat sonra tepeye varmış olacağız. Burada manzara inanılmaz. 360 derecelik bir panaromaya sahip denizi de gören bir nokta. Daha sonra aşağıya ineceğiz ve öğle yemeğimizi bir yayla evinde yöresel olarak alacağız. 

Öğle yemeğinin ardından aşağıya iniş başlıyor. İniş yolundan biraz saparak yükselen trende katılan Badara Yaylası'na uğruyoruz. Burası 1800 metre yükseklikte küçük bir yayla. Fakat önündeki geniş alanın ortasında yer alan küçük göleti ile güzel fotoğraf veriyor. Burada yaklaşık yarım saat kaldıktan sonra Çamlıhemşin’e kadar dönüp buradan Ayder Yaylası yoluna sapacağız. Ayder Yaylası’nda istenirse kısa bir fotoğraf molası verip güneşi batırmak üzere Avusor Yaylası yolu üzerinden Huser Yaylası'na çıkacağız.

2320 metre yükseklikteki yayla denizi ve her yeri gören konumu ile ön plana çıkıyor. Bir de sosyal medyada bol bol gördüğünüz bulutlara değen salıncak burada. Yayla civarında biraz yürüyüp salıncakta fotoğrafımızı çektirdikten sonra gün batımını bekleyeceğiz. Eğer bulut denizi de olursa bu hayatta gördüğünüz en güzel manzaralardan biri ile karşılaşacaksınız. Fotoğraf çekebilirsiniz veya sadece seyredebilirsiniz. :) Bu yoğun günün ardından otelimize döneceğiz. Akşam yemeği geç olacak bilginize…
Konaklama Tipi: Dağ / Yayla Oteli

4. Gün FIRTINA VADİSİ, ŞİMŞİRLİK, PALOVİT ŞELALESİ, ZİL KALE, ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ, ELEVİT YAYLASI

Bugün sizlerle yaklaşık 1,15 dk sürecek olan yolculuğumuzun ardından 1800 m yükseklikteki Elevit Yaylası'na varıyoruz.Elevit Yaylası'nda muhteşem bir manzara sizi bekliyor. Her zaman güzelliği ve doğallığıyla göz kamaştıran Elevit yaylasında isteğe bağlı öğlen yemeğimizi aldıktan sonra ayrılıyor ve 15 dakika sürecek yolculuğumuzun ardından tarihi çat kemer köprüsüne doğru yola çıkıyoruz. Fırtına Vadisi içinde yer alan diğer doğal ve tarihi güzellikleri görmekte ve biraz heyecan için macera parkına uğramakta.
Önce Şimşirlik denen bölgeye gidiyoruz. Dünyanın en büyük 2.şimşir ormanının burada olduğunu eminiz pek çoğunuz bilmiyor. Şimşir ormanı, geçtiğimiz yıllarda bölgede ağaçlara dadanan bir hastalık yüzünden kurudular. Her ne kadar ağaçları yeşil görmek istesek de  kuruyan ağaçlar farklı bir güzellik sunuyorlar bize. Ormanın yanından akan dere de ayrı güzel. Burada verilen fotoğraf molasının ardından Palovit Şelalesi'ne gidiyoruz.

Palovit Şelalesi bölgenin en yüksek debili şelalesi ve 15 metre yükseklikte, altına da inilebiliyor. Tam bir görsel şölen. Fotoğraflar çekildikten sonra hem öğle yemeğini yiyeceğiniz hem de ağaçlar arasındaki yüksek ip parkurlarına girerek cesaret, bilgi ve tecrübelerinizi sınayacağınız veya yüzleşeceğiniz macera parkına gideceğiz. Yetişkinler için 12 farklı yüksek ip parkuru bulunuyor. Heyecanlı olacak. :) Öğle yemeğimizi de burada aldıktan sonra Zil Kale’ye uğrayacağız. 14. yy’dan günümüze gelen kale önemli ziyaret noktalarından biri. Vadi tabanından 120 metre yükseklikteki kale  tüm ihtişamı ile fotoğraflanmayı bekliyor. Buradan sonra son ziyaret noktamız Çinçiva Köprüsü. 1696 yılına tarihlenen köprü bölgenin en eskisi olma özelliğini taşıyor. Sevdaluk dizisinden sonra şöhretine kavuşan köprüyü ziyaretten sonra akşam konaklayacak olduğumuz tesisimize yerleşiyoruz.

Konaklama Tipi: Dağ / Yayla Oteli

 5.Gün Artvin Borçka Karagöl –MACAHEL VADİSİ

Bugün dönüş gününüz, en güzel yaylaları gezdik şimdi sıra Artvin’e doğru Karadeniz müzikleri eşliğinde keyifli bir yolculuk yapıyoruz. Çamlıhemşin, Ardeşen, Fındıklı, Arhavi ve Hopa güzergâhlarını takip ederek Borçka’ya varıyoruz. Burada verilen kısa bir molanın ardından Çoruh Nehri kıyısı boyunca yolculuk yaparak Borçka Karagöl’e varıyoruz. Heyelan sonucu oluşan bu gölün suyu tatlı olup Karagöl Turizme 14.02.2002 tarihinde Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Doğanın eşsiz yaratıcılığı ile ortaya çıkan muhteşem manzaraya şahit olmaya başlıyorsunuz. Öncelikle Karagöl çevresinde bir yürüyüşümüz olacak. Karagöl çevresindeki yürüyüşümüz esnasında hayatınız boyunca unutamayacağınız fotoğraf karelerini yakalayıp anılarınızın en güzellerinden biri olarak kalacağından emin olabilirsiniz. Karagöl gezimizden sonra aracımıza binip öğlen yemeğimizi almak için leziz köy yemeklerinin olduğu Klaskur köyündeki ahşap restorantımıza geçiyoruz  Karagöl’den ayrıldıktan sonra yükselişe geçiyoruz ve 1875m rakımlı Maçahel Geçidi’nde kısa bir fotoğraf molası verip, UNESCO’nun Türkiye’de Biyosfer Rezerv Alanı ilân ettiği tek yer olan Maçahel’e doğru inişe geçiyoruz ve Efeler köyüne geçerek konaklayacak olduğumuz pansiyonumuza yerleşiyoruz. Akşam yemeğimiz pansiyonumuzun manzaralı salonunda.

Konaklama Tipi: Dağ / Yayla Oteli

6.Gün CAMİLİ-MARAL ŞELALESİ-EFELER KÖYÜ-İREMİT

Yine kahvaltımızın ardından aracımıza binerek önce Camili köy merkezine iniyoruz. Gürcistan ile sınırımızı çok yakından görme imkânı bulacaksınız. Daha sonra Maral Köyü’ne devam ediyoruz ve belirli bir yere kadar aracımızla gittikten sonra çok kısa bir mesafe, yaklaşık 20dk yürüyerek, Maral şelalesine ulaşıyoruz. Şelale yaklaşık 63m yükseklikten tek kırımda dökülüyor. Burada sadece 20-30m’lik bir mesafeyi şelaleyi görebilmek için ormanın içinden biraz dik bir patikadan aşağıya doğru iniyoruz. Kesinlikle zor değil ancak çok kolay olduğu da söylenemez. Bir çardakla karşılaşacağız ve eğer şansımız varsa şelaleye karşı çay ya da kahve yudumlama fırsatı bulacağız. Şelale ziyaretimizin ardından Maral Köyü’ne dönüyoruz. Yolumuzun üzerinde eşine zor rastlanır bir cami göreceğiz. Eski geleneklerden esinlenerek dekore edilmiş bu tarihi ahşap caminin içerisi rengarenk desenlerle süslü. Cami ziyaretimizin ardından İremit Mahallesi’nde muhteşem manzaraya nazır bir köy evinde yöresel ev yemeklerinden tatma imkânı bulacağız. Efeler Deresi boyunca piknik alanımıza doğru ilerliyoruz. Dere kenarındaki öğle yemeğimizi hazırlarken dileyenler derede yüzmenin tadını da çıkarabilirler. Ayaklarınızı dereye sokarak da serinleyebilirsiniz. Burada keyfimizce vakit geçirdikten sonra köy içinden yüruyerek pansiyonumuza doğru dönüşe geçiyoruz. Dileyenler elbette araçla da gidebilirler. Akşam yemeğimiz pansiyonumuzda. Ve bu akşam son gecemiz olduğu için, Akordiyoncu bulursak (yaylaya gitmemişse) Akordiyon eşliğinde Gürcü horonu oynuyoruz.

Konaklama Tipi: Dağ / Yayla Oteli

7.Gün Sürmene –Trabzon

Sabah kahvaltımızın ardından sizler ile geldiğimiz yollardan geçerek Borçka’ya ardından Hopa’ya sahile iniyor yolumuz üzerinde meşhur Çayeli kuru fasulyesinin tadına bakıyoruz ardından Sürmene de çay üretim tesisi olan çay fabrikasına geçiyoruz. Çay sunumu ve çay tanıtımı yapıldıktan sonra  yeşil çayı, siyah çayı deneme fırsatınız olacak. Ardından son durağımız Sürmene Çelik dövme bıçaklarına uğruyoruz bıçak tanıtımından sonra Trabzon havaalanına doğru yola çıkıyoruz. Artık ayrılma vakti üzülmeyin seneye yine beraberiz.

 

Fiyata Dahil Olanlar :
6 Gece BB konaklama
6 Akşam yemeği
Ulaşım ve transfer (midibüs ile)
Ara ulaşımlar (minibüs ile)
Rehberlik
Rehber ve şoför giderleri

Fiyata Dahil Olmayanlar :
Müze, ziyaret yeri girişleri
Ekstra harcamalar
Öğle Yemekleri ve yemeklerde alınan içecekler

Tüm yemeklerde alınan içecekler

Sümela Manastırı giriş 80₺


 

Oteller

İki kişilik Odada Kişi Başı

Tek Kişilik Odada Kişi Başı

2 Yetişkin + 07-12 Yaş Çocuk

İlave yatak

Otellerimiz Programda Belirtilmiştir.

 

 

 

 

 

Fiyata Dahil Olanlar :
6 Gece BB konaklama
6 Akşam yemeği
Ulaşım ve transfer (midibüs ile)
Ara ulaşımlar (minibüs ile)
Rehberlik
Rehber ve şoför giderleri

Fiyata Dahil Olmayanlar :
Müze, ziyaret yeri girişleri
Ekstra harcamalar
Öğle Yemekleri ve yemeklerde alınan içecekler

Tüm yemeklerde alınan içecekler

Sümela Manastırı giriş 80₺